De Mimosa Pudica

Plantsoort: Fabaceae

De Mimosa Pudica is een kleine, kruipende plant behorend tot de familie Fabaceae. De plant komt oorspronkelijk voor in tropische gebieden van Zuid- en Midden-Amerika en heeft fijne, groene bladeren die kunnen bewegen als ze aangeraakt worden. De Mimosa Pudica wordt ook wel de “Kruidje Roer Me Niet” genoemd vanwege haar unieke eigenschap om haar bladeren in te klappen als ze aangeraakt wordt.

kruidje roer me niet

Mimosa Pudica kennisbank

De Mimosa Pudica heeft kleine, gele bloemen die groeien in trossen en worden omgeven door grote, glanzende bladeren. De plant kan tot 60 cm hoog worden en heeft kleine, bruine zaden die in peulen groeien. De Mimosa Pudica heeft lange, kruipende stengels die gebruikt worden om zich te verspreiden en te verankeren in de grond.

De Mimosa Pudica is een gemakkelijke plant om te verzorgen en heeft weinig onderhoud nodig. De plant kan in indirect zonlicht worden geplaatst en hoeft niet vaak te worden bewaterd. Het is wel belangrijk om te voorkomen dat de grond te droog wordt, omdat de Mimosa Pudica gevoelig is voor droogte. De plant kan ook gedijen in een kantooromgeving of in een kamer met weinig licht.

De Mimosa Pudica wordt vaak gebruikt als decoratie in huizen en kantoren, vanwege haar mooie bloemen en unieke eigenschap om haar bladeren in te trekken als ze aangeraakt wordt.

Ook interessant!

Niets gevonden.
Niets gevonden.

Dit zal sluiten in 0 seconden