Kweekinstructie Kruidje Roer Me Niet

1

Voor de zaden van de Kruidje Roer Me Niet is een voorbehandeling nodig.

Voor je kunt zaaien moet je de zaden van de Kruidje Roer Me Niet eerst kort overgieten met heet water. Laat ze vervolgens 12 uur lang weken in lauw water. Als de zaden zijn opgezwollen kun je deze planten in de bijgeleverde kweekbak met grond.

2

Plaats het kokostablet in het kweekpotje en voeg daar 30ml water aan toe. Zorg ervoor dat het tablet al het water opneemt. Wanneer het tablet omgezet is in grond, roer er dan nog even doorheen zodat dit wat luchtiger wordt en niet te compact op elkaar zit.

3

Nu is het tijd om de zaaien. Zorg ervoor dat je de zaden niet te diep in de grond stopt dit kan het kweekproces vertragen of zelfs doen mislukken. Voor de juiste diepte kun je de grootte van het zaad nemen.

4

Dek vervolgens het kweekpotje af met de bijgeleverde kweekstolp. Dit doen we om de grond van de Kruidje Roer Me Niet vochtig te houden zodat de plant beter kan ontkiemen. Daarnaast helpt het ook bij het behouden van de juiste temperatuur voor het kweekproces van de Kruidje Roer Me Niet.

5

Plaats de Kweekling op een warme plek. De Kruidje Roer Me Niet is namelijk gek op warme temperaturen en zal ontkiemen bij een minimale temperatuur van 25┬░ graden Celsius.

6

Wachten, wachten en nog eens wachten, maar geduld wordt beloond! De ontkieming van de Kruidje Roer Me Niet zal na enkele weken gebeuren en kun jij genieten van jouw eigen kleine Kweekling. Let op! Haal de stolp pas na ontkieming weg. Tot die tijd hoef je dus ook geen water te geven.

Ook interessant!