Kweekinstructie Bananenplant

1

Voor de zaden van de bananenplant is een voorbehandeling nodig.

Zaden van de bananenplant even kort en voorzichtig schuren met schuurpapier. Vervolgens moet je de bananenplant zaden 48 uur laten weken in lauwwarm water voor je ze kan planten

2

Plaats het kokostablet in het kweekpotje en voeg daar 30ml water aan toe. Zorg ervoor dat het tablet al het water opneemt. Wanneer het tablet omgezet is in grond, roer er dan nog even doorheen zodat dit wat luchtiger wordt en niet te compact op elkaar zit.

3

Nu is het tijd om de zaaien. Zorg ervoor dat je de zaden niet te diep in de grond stopt dit kan het kweekproces vertragen of zelfs doen mislukken. Voor de juiste diepte kun je de grootte van het zaad nemen.

4

Dek vervolgens het kweekpotje af met de bijgeleverde kweekstolp. Dit doen we om de grond van de bananenplant vochtig te houden zodat de plant beter kan ontkiemen. Daarnaast helpt het ook bij het behouden van de juiste temperatuur voor het kweekproces van de bananenplant.

5

Plaats de Kweekling op een warme plek. De bananenplant is namelijk gek op warme temperaturen en zal ontkiemen bij een warme temperaturen.

6

Wachten, wachten en nog eens wachten, maar geduld wordt beloond! De ontkieming van de bananenplant zal na enkele weken tot maanden gebeuren en kun jij genieten van jouw eigen kleine Kweekling. Let op! Haal de stolp pas na ontkieming weg. Tot die tijd hoef je dus ook geen water te geven.

Ook interessant!