Kweekinstructie Frangipani

1

Voor de zaden van de Frangipani is een voorbehandeling nodig. Laat de zaden van de Frangipani 6 uur weken in lauwwarm water voor je deze gaat zaaien.

2

Plaats het kokostablet in het kweekpotje en voeg daar 30ml water aan toe. Zorg ervoor dat het tablet al het water opneemt. Wanneer het tablet omgezet is in grond, roer er dan nog even doorheen zodat dit wat luchtiger wordt en niet te compact op elkaar zit.

3

Nu is het tijd om de zaaien. Zorg ervoor dat je de zaden niet te diep in de grond stopt dit kan het kweekproces vertragen of zelfs doen mislukken. Voor de juiste diepte kun je de grootte van het zaad nemen.

4

Dek vervolgens het kweekpotje af met de bijgeleverde kweekstolp. Dit doen we om de grond van de Frangipani vochtig te houden zodat de plant beter kan ontkiemen. Daarnaast helpt het ook bij het behouden van de juiste temperatuur voor het kweekproces van de Frangipani.

5

Plaats de Kweekling op een warme plek. De Frangipani is namelijk gek op warme temperaturen en zal ontkiemen bij een minimale temperatuur van 25┬░ graden Celsius.

6

Wachten, wachten en nog eens wachten, maar geduld wordt beloond! De ontkieming van de Frangipani zal na enkele weken gebeuren en kun jij genieten van jouw eigen kleine Kweekling.

Let op! Haal de stolp pas na ontkieming weg. Tot die tijd hoef je dus ook geen water te geven.

Ook interessant!