Dracaena Draco kennisbank

De Dracaena Draco, ook wel bekend als de Canarische draakplant of de drakenbloedboom, is een struikachtige plant behorend tot de familie Asparagaceae. De plant komt oorspronkelijk voor op de Canarische Eilanden, waar ze groeit op de hoogste hellingen van de bergen. De naam Drakenbloedboom is ontstaan doordat het sap van de plant rood kleurt als het in aanraking komt met zuurstof. Hierdoor lijkt het net of de plant bloed.

dracaena kweekset

De Dracaena Draco heeft een lange geschiedenis als sierplant en wordt al sinds de oudheid gekweekt. De plant is gemakkelijk te verzorgen en kan in bijna elk klimaat worden gehouden, mits het voldoende licht krijgt. Het is een populaire keuze voor kantoren en huizen vanwege zijn lage onderhoudsbehoeften en de aantrekkelijke uitstraling.

Ondanks de naam is de Dracaena Draco geen echte boom, maar een struik of een kleine boom. De plant kan wel tot wel 10 meter hoog worden, maar dit is zeldzaam en zal niet snel thuis voorkomen. De plant heeft een dikke stam met een ronde vorm die bedekt is met oude bladeren. De bladeren zijn lang en stijf en hebben een lichtgele tot groene kleur.

De Dracaena Draco is een langzame groeier en heeft niet veel water of voeding nodig. Het is een geweldige plant voor mensen die niet veel tijd hebben om voor hun planten te zorgen. De plant kan wel wat extra vocht en voeding gebruiken tijdens de groeifase, maar het is belangrijk om de plant niet te overvoeden.

In de natuur kan de Dracaena Draco wel honderden jaren oud worden, maar in in de huiskamer zal de plant na verloop van tijd de bladeren verliezen en afsterven. Gelukkig zijn de zaden van de plant gemakkelijk te kweken, zodat je altijd een nieuwe Dracaena draco kunt krijgen. Als je op zoek bent naar een aantrekkelijke en gemakkelijk te verzorgen plant voor binnenshuis, dan is de Dracaena draco een geweldige keuze.