De Cactus

Plantsoort: vetplanten

WAARSCHUWING! Het sap van veel cactussen is giftig. Let hier dus bij op en houdt dieren en kinderen uit de buurt.

De cactus is een geslacht van planten behorend tot de familie Cactaceae. De planten komen oorspronkelijk voor in de droge en woestijnachtige gebieden van Noord- en Zuid-Amerika en hebben stevige, dikke bladeren en bloemen die vaak prachtig gekleurd zijn. Cactussen zijn beroemd vanwege de kunst om te overleven in droge en warme omgevingen. Dit kunnen zij doen omdat ze water op kunnen slaan in de dikke bladeren van de cactus.

Reuzencactus

Cactus kennisbank

Er zijn meer dan 2.000 soorten cactussen, elk met hun eigen unieke kenmerken. Sommige populaire soorten zijn de Saguaro, Prickly Pear en Barrel Cactus. De planten kunnen van kleine formaat zijn tot wel 20 meter hoog. De bladeren van de cactus zijn vaak stekelig en komen in verschillende kleuren, zoals groen, wit, rood en geel. De bloemen van de cactus zijn vaak groot en prachtig gekleurd, en groeien aan de stengels van de plant.

Cactussen zijn gemakkelijke planten om te verzorgen en hebben weinig onderhoud nodig. De planten kunnen in direct zonlicht worden geplaatst en hoeven niet vaak te worden bewaterd. Het is wel belangrijk om te voorkomen dat de grond te nat wordt, omdat cactussen gevoelig zijn voor rotting. Cactussen kunnen ook gedijen in een kantooromgeving of in een kamer met weinig licht.

Ook interessant!

Niets gevonden.
Niets gevonden.