Kamerplant kweeksets

Planten geven je wooncomfort een enorme boost. Je kunt er uitstekend je woning mee decoreren. Het geeft je huis een rustgevende sfeer, en het groen staat bovendien natuurlijk en duurzaam. Planten bieden je een dagelijkse reminder hoe mooi de natuur is en zorgen ze voor meer zuurstof in je leefomgeving. Bij de aanschaf van kamerplanten denk je in eerste instantie aan het kopen van een kant-en-klare plant. Maar wist je dat je ook kweeksets voor planten kunt kopen? Met een complete kweekset van Kweekling heb je alle tools in handen om thuis je eigen kamerplant te kweken. Hoe tof is dat! Hieronder vertellen we je graag meer over onze planten kweeksets. Zo kun je straks lekker aan de slag met het kweken van je eigen kamerplanten en ze laten opgroeien en bloeien.

Kweekset voor kamerplanten

Met een kweekset volg je het groeiproces van jouw kamerplant van zaadje tot plant. Er zijn verschillende soorten kweeksets verkrijgbaar. De ene plant heeft meer verzorging nodig dan de ander. Er is voor iedereen wat wils. Misschien heb je wel een favoriete kamerplant die je graag wil zien opgroeien. Of wil je een planten kweekset aan iemand cadeau doen. Het kweken van je eigen kamerplant klinkt een stuk intensiever en moeilijker dan een ritje naar het tuincentrum om daar een plant uit te kiezen die al helemaal groeit en bloeit. Toch is zelf kamerplanten kweken helemaal niet zo moeilijk als je denkt. Je hebt alleen een beetje geduld nodig en hoe leuk is het dat jij je favoriete kamerplant helemaal zelf op kan kweken!

Wat zit er allemaal in een kweekset?

Een planten kweekset van Kweekling bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Een terracotta pot. In deze mooie pot kan jouw plantje zich straks lekker gaan wortelen.
  • Zaden. Iedere set bestaat uit 3 zaden van jouw kamerplant naar keuze.
  • Een kweekbakje. Dit bakje is biologisch afbreekbaar en kan nadien als compost worden gebruikt.
  • Een kweekstolp. Deze plantenkap kun je over het opgroeiende plantje zetten. Op die manier bied je het een warm klimaat waardoor je plant sneller groeit.
  • Instructies. Bij iedere set tref je een kweekinstructie aan die is aangepast aan jouw kamerplant naar keuze.
  • Kokostablet. Dit geperste tablet van kokosvezels zwelt op zodra het in contact komt met water. Het biedt een vruchtbare bodem voor het zaadje van de plant om in te ontkiemen en te wortelen.

De voordelen van Kweekling

Je eigen kamerplanten kweken vergt misschien wat tijd en moeite, maar lastig is het dankzij de complete kweeksets van Kweekling niet. Er kleven bovendien nog een heleboel voordelen aan, die we hieronder voor je hebben opgesomd.

De uitdaging en beleving

Zelf je kamerplant kweken geeft ontzettend veel voldoening wanneer het lukt! Van ervaren kamerplant liefhebbers tot beginnelingen die hun eerste plant gaan kweken. Wij hebben kweeksets voor iedereen. Daarnaast is het ook nog eens ontzettend leerzaam en geven je we tips en uitleg over de verzorging van alle planten.

Beperkte invloed bestrijdingsmiddelen

Je plantje kweken van zaadje tot plant kan zonder bestrijdingsmiddelen. Alleen gebeurt dit in kassen vaak niet. Door je kamerplant zelf te kweken, houd je de controle over hoe je plantje opgroeit. Je kiest zelf wat je met het afval doet en door geen bestrijdingsmiddelen te gebruiken, draag je een steentje bij aan het klimaat en de biodiversiteit.

Keuze uit diverse plantensoorten

Er zijn bij Kweekling verschillende sets verkrijgbaar. Je kunt kiezen uit het kweken van een Tempelboom met prachtige bloemen, een stekelige cactus, de groene bananenplant en de Strelitzia.

Kom tot rust

Een plant kweken kan een zeer ontspannend project zijn. Je kunt lekker tot rust komen terwijl je voor je plantje zorgt. Het voelt nuttig en het is een goede manier om negatieve gedachten beter te relativeren en een plek te geven. Daarnaast is het een supertof cadeau om te geven en te krijgen!

Alle info over doe-het-zelfkweeksets op een rijtje

Je eigen kamerplant kweken met de complete kweeksets van Kweekling is de manier om het groeiproces van je plant van dichtbij te volgen. Zelf kweken is duurzaam en draagt bij aan het milieu. Dankzij de heldere instructie die iedere set bevat, heb je niet eens groene vingers nodig om de plant succesvol te kweken. Koop je set vandaag nog en zie jouw favoriete kamerplant groeien en bloeien!